Ajánló

Kerékgyártó István: "Sok éven át hétvégenként ebéd után végig dőltem a kanapén, és órákon át politikai hetilapokat olvasgattam. Aztán vagy megszűntek ezek, vagy én tettem le őket, mert a hatalommal simulékonyak, megengedőek lettek. Ezért egy ideje már jobbára internetes lapokat olvasok, de hiányoznak ezek az elfogulatlan, mélyre ásó nyomtatott cikkek, ahol nem csak arra gyúrnak, hogy blikkfangos címeikkel kattintást vadásszanak. Ahogy látom a Jelen szerkesztőit, biztos vagyok benne, hogy megint lesz egy lap, amit végig nyúlva a kanapén, újra olvashatok."

Bajnai Gordon: „Azért csatlakozom a Jelen Mecénás Klubba, mert ismerem a lap szerkesztőit és újságíróit, akiket kellőképp felkészültnek tartok arra, hogy valóban tegyenek az ország kettészakítottsága ellen, s fontosnak tartom megismertetni a valóságot az ország azon vidékein is, ahová jelenleg csak a propaganda jut el."

Ipacs István: „Sokszor feltettem már magamnak a kérdést, hogy ha állítólag minden faluban van már internet, akkor miért nem látják a lakosok a valós híreket. Aztán rádöbbentem, hogy helyben még mindig az írott és lokális hírek a mérvadók. Örülök, hogy a Jelen Mecénás Klub tagjaként segíthetek, hogy rajtam keresztül egy település lakói olyan előfizetéshez jussanak, amelynek révén megismerhetik az ország valós helyzetét.”

Somogyi Zoltán: „Magyarországon régen nagy hagyománya volt a mecenatúrának. Voltak iparos családok, amelyek rengeteget fektettek abba, hogy újságok tudjanak működni. Örömmel vettem a Jelen megjelenését és azt az innovációt, amit a Mecénás Klub jelent. Arra fogom buzdítani a barátaimat, hogy ők is segítsenek. Mert hiszem, hogy ez a helyes út és hiszem, hogy ma valójában egy ilyen új hangra van szükség.”

Banuta Zsófia: „Külföldön élő magyarként mindig kerestem azt, hogy miképp tudok visszaadni valamit annak az országnak, ahol felnőttem. A Mecénás Klub kiváló lehetőség, hogy váltást hozzunk. Van felelősségünk. Mindenkinek. Ez talán az utolsó esélyünk.”

Arató Gusztávné, Szabadi, Karis Kisebbségi Egyesület elnöke: „Ránézésre nagyon igényes, színvonalas a megjelenése. Olvasom a cikkeket, s eddig nagyon tetszik, hogy tárgyilagos, őszinte, érthető még az egyszerű ember számára is, mint én vagyok. Remélem a jövőben ellátogatnak vidékre is jó témákért az újságírók!  Nagyon nagy kitartást, erőt, bátorságot, no és persze jó egészséget kívánok a lap minden dolgozójának, alkotójának!!"