Rólunk

A Jelen Magyarország legújabb független hetilapja, amelynek célja, hogy friss, modern újságírói eszközökkel és szeriőz tartalommal közelítse meg Magyarország legégetőbb problémáit, s a maga eszközeivel megpróbálja áthidalni a politikai preferenciákban világosan megmutatkozó (fő)város-vidék ellentétet.  A Jelen szerkesztősége azzal a szándékkal lép föl, hogy megértse a vidék speciális problémáit, azokra gondolkodó válaszokat kínáljon. Miközben tehát a lap a vidékre koncentrál, hatókörét országosan fejti ki.  A lapot kiadó gazdasági társaság tulajdonosai és a szerkesztőség leendő vezetői: Krajczár Gyula, Lakner Zoltán, Tóth Ákos.

Munkatársaink különböző életutat jártak be, eltérő irányból érkeztek, mindannyiunknak megvan a maga tapasztalata a világról, benne a hazai közéletről, s mindannyian képviselünk egy-egy darabot a hazai szabad sajtó folytatásra méltó hagyományai közül. Több nemzedék tagjai dolgoznak együtt, s abban bízunk, olvasóink összetétele ugyanennyire sokszínű lesz majd.

Sokszínűnek szánjuk magát a lapot, már a megjelenését is. Sokszínűnek, ugyanakkor rugalmas és áttekinthető szerkezetűnek. A nyomtatott újságot szervesen kiegészítik az online felület plusz szolgáltatásai, videós és podcast-tartalmai, amelyek bővítik, árnyalják a cikkeinkben megfogalmazottakat.

Az, amit elsősorban kínálunk, hogy megpróbálunk valódi magyarázatokat adni a világ és Magyarország történéseire, feltárni az események hátterét, s elhelyezni azokat egy szélesebb perspektívában. A mindennapok fülsüketítő információs zajából kihámozzuk azt, ami lényeges. Ennyiből a lehető legkomolyabban vesszük a média eredeti közvetítői szerepét, amit ma sokan kétségbe vonnak, sőt aláásni igyekeznek. Azzal is tisztában vagyunk, hogy csakis a hitelesség kivívásával tölthetjük be olvasóink számára ezt a közvetítő szerepet.

A mélységi elemzés középpontba állítása ugyanakkor nem jelenti a napi hírek elhanyagolását. Ám a történésekről szóló beszámolók átcsomagolása, sokadik utánközlése helyett inkább a gyors elemzést, a hírmagyarázatot, a tényellenőrzést részesítjük előnyben.

Meghatározó műfajunknak tekintjük a riportot, az élethelyzetek megismerését, a történések valódi szereplőinek, elszenvedőinek és mozgatóinak bemutatását, konfliktusaik és motivációik megértését, az igazságtalanságok és a törvénytelenségek feltárását.

A szerkesztőség: 

Főszerkesztő: Lakner Zoltán (lakner.zoltan@jelen.media.hu)

Főszerkesztő-helyettes: Krajczár Gyula (krajczar.gyula@jelen.media.hu)

Főmunkatárs: Tóth Ákos (toth.akos@jelen.media.hu)

Munkatárs:

 • Angyal Gábor (angyal.gabor@jelen.media.hu)
 • Láng Zsuzsa (lang.zsuzsa@jelen-media.hu)
 • Ónody-Molnár Dóra (onodymolnar.dora@jelen.media.hu)
 • Szabó Brigitta (szabo.brigitta@jelen.media.hu)
 • Tamás Ervin (tamas.ervin@jelen.media.hu)

Fotó / videó:

 • Bazánth Ivola (bazanth.ivola@jelen.media.hu)
 • Jegesy András (jegesy.andras@jelen.media.hu)
 • Simon Márk (simon.mark@jelen.media.hu)

Művészeti vezető:

 • Hajdu Gábor (hajdu.gabor@jelen.media.hu)

Tervezőszerkesztő:

 • Kozák Gábor (kozak.gabor@jelen.media.hu)

  Informatikus/rendszergazda:

  • Harkai Gyula (harkai.gyula@jelen.media.hu)